Shiko në gjuhë të tjera

Cilat janë rollet e ndryshëm të anëtarëve dhe nivelet e lejeve?

Kur krijoni një Hapësirë pune të re në Publer, mund të shtoni disa anëtarë të ekipit dhe t'u caktoni role dhe nivele specifike lejesh.


Redaktorët


Redaktorët mund:


  • Të kenë Akses të plotë për publikim ose Duhet të miratohet nga Administratori për llogaritë sociale të caktuara, sipas përcaktimit të Pronarit ose një Administratori.
  • Të modifikojnë, fshijnë dhe publikojnë postimet e tyre.
  • Të shikojnë postimet e anëtarëve të tjerë për llogaritë sociale të caktuara.
  • Të shikojnë statistikat për llogaritë sociale të caktuara.
  • Të kenë akses në të gjitha seksionet e Publer, duke përfshirë Krijo, Postimet, Kalendari, Biblioteka e mediave, Burimet RSS, Përmbajtja dhe Analitika.
  • Të fshijnë vetëm mediat e tyre nga Biblioteka e mediave.


Kur postimet krijohen për disa llogari sociale, Redaktorët mund të menaxhojnë vetëm postimet individuale të llogarive sociale ku kanë leje aksesi.


Administratorët


Administratorët kanë të gjitha lejet e Redaktorëve dhe, përveç tyre, mund:


  • Të shikojnë, shtojnë, modifikojnë dhe heqin Redaktorët.
  • Të shtojnë llogari të reja sociale në Hapësirën e punës kur autorizohen nga Pronari.
  • T'u caktojnë anëtarëve të tjerë llogaritë sociale ku kanë akses.
  • Të modifikojnë cilësimet për llogaritë sociale të caktuara, si Link in Bio, shkurtuesit e URL-ve, parametrat UTM, Filigranët, Nënshkrimet, Oraret e publikimit dhe të tjera.
  • Të miratojnë postimet për llogaritë sociale të caktuara.
  • Të modifikojnë, fshijnë dhe publikojnë postimet e anëtarëve të tjerë për llogaritë sociale të caktuara.
  • Të kenë akses në të gjitha seksionet e Publer, duke përfshirë Krijo, Postimet, Kalendari, Biblioteka e mediave, Burimet RSS, Përmbajtja dhe Analitika.
  • Të fshijnë çdo media nga Biblioteka e mediave.
  • Ta bëjnë të detyrueshëm Autentikimin me dy faktorë për Redaktorët dhe Klientët.


Kur postimet krijohen për disa llogari sociale, Administratorët mund të miratojnë, modifikojnë, refuzojnë ose publikojnë vetëm postimet individuale të llogarive sociale ku kanë leje aksesi. Nëse postimet kanë statuse të ndryshme miratimi, veprimi kryesor për miratim ose publikim nuk do të jetë i disponueshëm për të gjitha postimet së bashku. Klikoni Shfaq çdo postim për t'i menaxhuar ato individualisht.


Klientët


Klientët mund të kenë nivele të ndryshme lejesh, të cilat përcaktohen nga Pronari.


Në varësi të nivelit të aksesit, Klientët mund të kenë leje për të shtuar ose hequr llogari sociale, për të krijuar, modifikuar dhe fshirë postime, si dhe për të miratuar postimet për llogaritë sociale të caktuara.


1. Klient me akses vetëm për lexim


  • Një Klient me akses vetëm për lexim mund të shikojë postimet, por nuk mund t'i krijojë ato.
  • Nëse përcaktohet nga Pronari, ai mund të miratojë gjithashtu postimet për llogaritë sociale të caktuara.
  • Në këtë rast, Klienti do të vazhdojë të ketë akses vetëm për lexim, por do të mund të miratojë gjithashtu postimet.
  • Ai do të ketë akses vetëm në disa seksione të caktuara: Postimet, Kalendari dhe Analitika.


2. Klient me akses për publikim


  • Një Klient me akses për publikim mund të krijojë, modifikojë, publikojë dhe fshijë postime.
  • Nëse përcaktohet nga Pronari, ai mund të miratojë gjithashtu postimet për llogaritë sociale të caktuara.
  • Ai do të ketë akses në të gjitha seksionet e Publer, duke përfshirë Krijo, Postimet, Kalendari, Biblioteka e mediave, Burimet RSS, Përmbajtja dhe Analitika.


3. Klient me akses të plotë


  • Një Klient me akses të plotë mund të krijojë, modifikojë dhe fshijë postime, si dhe të shtojë llogari sociale.
  • Ai mund të shtojë dhe të heqë llogaritë e veta sociale. Megjithatë, nuk mund të heqë llogaritë sociale që nuk i ka shtuar vetë në Publer.
  • Nëse përcaktohet nga Pronari, ai mund të miratojë gjithashtu postimet për llogaritë sociale të caktuara.
  • Ai do të ketë akses në të gjitha seksionet e Publer, duke përfshirë Krijo, Postimet, Kalendari, Biblioteka e mediave, Burimet RSS, Përmbajtja dhe Analitika.


Si përmbledhje, një Klient me akses të plotë mund:


  • Të shtojë llogari të reja sociale në Hapësirën e punës.
  • Të shikojë, shtojë, modifikojë dhe fshijë postime.
  • Të miratojë ose refuzojë postimet për llogaritë sociale të caktuara.
  • Të modifikojë, fshijë dhe publikojë postimet e anëtarëve të tjerë për llogaritë sociale të caktuara.
  • Të ketë akses në të gjitha seksionet e Publer, duke përfshirë Krijo, Postimet, Kalendari, Biblioteka e mediave, Burimet RSS, Përmbajtja dhe Analitika.
  • Të fshijë vetëm mediat e veta nga Biblioteka e mediave.


Një Klienti mund t'i jepet leja për të miratuar postime në cilindo nga nivelet e aksesit të mësipërm. Për shembull, mund të shtoni një Klient në Hapësirën e punës vetëm për të miratuar postimet. Gjithashtu, mund t'i jepni akses vetëm për lexim nëse dëshironi që ai vetëm t'i shikojë postimet, pa i miratuar ose krijuar ato.


Kur postimet krijohen për disa llogari sociale, Klientët mund të shikojnë ose menaxhojnë vetëm postimet individuale të llogarive sociale ku kanë leje aksesi. Nëse kanë leje për të miratuar postime, mund të klikojnë Shfaq çdo postim për të miratuar ose refuzuar individualisht postimet përkatëse. Postimet që ende kërkojnë miratim do të vazhdojnë të shfaqen së bashku derisa të miratohen ose refuzohen.


Pronarët


Pronarët kanë të gjitha lejet e Administratorëve dhe Redaktorëve dhe, përveç tyre, mund:


  • Të modifikojnë emrin dhe fotografinë e Hapësirës së punës.
  • Të shikojnë detajet e faturimit.
  • Të shtojnë dhe fshijnë llogari sociale.
  • Të shtojnë, modifikojnë dhe heqin Administratorët dhe Klientët.
  • Ta bëjnë të detyrueshëm Autentikimin me dy faktorë për të gjithë, duke përfshirë Redaktorët, Administratorët dhe Klientët.
  • Të kenë akses të plotë në të gjitha seksionet e Publer.


Lejohet vetëm një Pronar për çdo Hapësirë pune dhe pronësia e Hapësirës së punës nuk mund të transferohet.

Përditësuar: 27/09/2026

A ishte ky artikull i dobishëm?

Ndaj mendimin tënd

Anulo

Faleminderit!