Kategori Planet dhe çmimet
Shiko në gjuhë të tjera

Si të anuloj abonimin tim?

DesktopStart


Nëse dëshironi të ndaloni rinovimin automatik dhe tarifimet e ardhshme për abonimin tuaj në Publer, duhet ta anuloni abonimin nga Cilësimet > Faturimi.


Gjithashtu, mund të zgjidhni ta pezulloni abonimin për 1, 2 ose 3 muaj, nëse planifikoni të riktheheni më vonë.


PARALAJMËRIM: Nëse anuloni abonimin me pagesë dhe kaloni në planin FALAS, të gjitha postimet tuaja të planifikuara do të humbasin.


Për të anuluar abonimin:


  • Klikoni në menunë zbritëse të profilit dhe shkoni te Cilësimet.



  • Shkoni te Faturimi dhe klikoni Anulo ose pezullo abonimin.



  • Zgjidhni Anulo Abonimin.



  • Për të konfirmuar anulimin, shënoni kutinë e konfirmimit dhe klikoni Konfirmo Anulimin.


Këshillë: Në vend që ta anuloni, mund ta pezulloni abonimin për 1, 2 ose 3 muaj. Pezullimi ju lejon të ruani postimet, statistikat dhe të dhënat e llogarisë, në mënyrë që ta rifilloni abonimin pa i humbur ato.



Shënim: Pas anulimit, keni 24 orë kohë për t'u riabonuar pa humbur të dhënat. Kur të riabonoheni, do t'ju tarifohet shuma e plotë, por ne do të sigurohemi që t'ju rimbursohet shuma për periudhën që mbivendoset.



  • Para se ta anuloni abonimin, mund të ndani mendimin tuaj rreth përvojës me Publer duke klikuar Lini një koment.



  • Nëse nuk jeni të sigurt nëse dëshironi ta anuloni abonimin ose keni nevojë për ndihmë, mund të klikoni gjithashtu Bisedoni me Mbështetjen për të kontaktuar ekipin tonë të mbështetjes në [email protected] përpara se të merrni vendimin.



Mbani parasysh:


  • Anulimi i abonimit ndalon rinovimin automatik.
  • Mund të vazhdoni të përdorni planin me pagesë deri në fund të periudhës aktuale të abonimit ose periudhës së provës, përveçse nëse kërkoni një rimbursim.
  • Pasi abonimi me pagesë të përfundojë dhe llogaria juaj të kalojë në planin FALAS, të gjitha postimet e planifikuara do të humbasin.
  • Pas anulimit, keni 24 orë kohë për t'u riabonuar pa humbur të dhënat. Kur të riabonoheni, do t'ju tarifohet shuma e plotë, por ne do të sigurohemi që t'ju rimbursohet shuma për periudhën që mbivendoset.
  • Gjithashtu, mund ta pezulloni abonimin për 1, 2 ose 3 muaj, gjë që ju lejon të ruani postimet, statistikat dhe të dhënat e llogarisë. Mund ta rifilloni abonimin në çdo moment gjatë periudhës së pezullimit pa humbur asnjë të dhënë.



Përditësuar nga: John Ezekiel Jacinto


DesktopEnd


MobileStart


Nëse dëshironi të ndaloni rinovimin automatik dhe tarifimet e ardhshme për abonimin tuaj në Publer nga aplikacioni celular, duhet ta anuloni përmes platformës ku e keni blerë abonimin.


PARALAJMËRIM: Nëse anuloni abonimin me pagesë dhe kaloni në planin FALAS, të gjitha postimet tuaja të planifikuara do të humbasin.


Për të anuluar abonimin në iOS:


  • Prekni ikonën e profilit në këndin e sipërm majtas të ekranit.



  • Prekni Cilësimet e Llogarisë.



  • Zgjidhni Plani Aktual nga opsionet.



  • Prekni Menaxho Abonimin.



  • Abonimi juaj do të shfaqet aty. Prekeni atë.



  • Zgjidhni abonimin dhe prekni Anulo Abonimin ose Anulo Periudhën e Provës Falas.


Anulimi i abonimit në iOS ndalon rinovimin automatik. Abonimi do të mbetet aktiv deri në fund të periudhës aktuale të abonimit ose periudhës së provës, kështu që nuk do ta humbisni aksesin menjëherë.



  • Konfirmoni anulimin duke shënuar kutinë dhe duke prekur Konfirmo.



Pasi të dërgoni kërkesën për anulim, mund të abonoheni përsëri përmes platformës web të Publer.


  • Mund të kontrolloni statusin e abonimit në detajet e planit tuaj.




Mbani parasysh:


  • Anulimi i abonimit ndalon rinovimin automatik.
  • Plani juaj me pagesë do të mbetet aktiv deri në fund të periudhës aktuale të abonimit ose periudhës së provës.
  • Pasi abonimi me pagesë të përfundojë dhe llogaria juaj të kalojë në planin FALAS, të gjitha postimet e planifikuara do të humbasin.
  • Nëse kërkoni një rimbursim, kërkesa juaj mund të miratohet ose jo nga Apple, në varësi të arsyes së rimbursimit.
  • Nuk mund ta Pezulloni një abonim në iOS.


Për të anuluar abonimin në Android:


  • Prekni ikonën e profilit në këndin e sipërm majtas të ekranit.



  • Prekni Cilësimet e Llogarisë.



  • Zgjidhni Plani Aktual nga opsionet.



  • Prekni Menaxho Abonimin.



  • Abonimi juaj do të shfaqet aty. Zgjidhni Anulo Abonimin ose Anulo Periudhën e Provës Falas.


Anulimi i abonimit në Android ndalon rinovimin automatik. Abonimi do të mbetet aktiv deri në fund të periudhës aktuale të abonimit ose periudhës së provës, kështu që nuk do ta humbisni aksesin menjëherë.



  • Mund t'ju shfaqet opsioni për ta pezulluar abonimin. Nëse dëshironi përsëri ta anuloni, prekni Jo, faleminderit.



Pasi të dërgoni kërkesën për anulim, mund të abonoheni përsëri përmes platformës web të Publer.


  • Zgjidhni një arsye për anulimin dhe konfirmoni duke prekur Anulo abonimin.



  • Mund të kontrolloni statusin e abonimit në detajet e planit tuaj.



  • Nëse ndryshoni mendje, mund të zgjidhni Riabonohu.




Mbani parasysh:


  • Anulimi i abonimit ndalon rinovimin automatik.
  • Plani juaj me pagesë do të mbetet aktiv deri në fund të periudhës aktuale të abonimit ose periudhës së provës, përveçse nëse kërkoni një rimbursim.
  • Pasi abonimi me pagesë të përfundojë dhe llogaria juaj të kalojë në planin FALAS, të gjitha postimet e planifikuara do të humbasin.
  • Mund ta pezulloni abonimin për 1, 2 ose 3 muaj, gjë që ju lejon të ruani postimet, statistikat dhe të dhënat e llogarisë. Mund ta rifilloni abonimin në çdo moment gjatë periudhës së pezullimit pa humbur asnjë të dhënë.



Shkruar nga: Brikena Cani


MobileEnd

Përditësuar: 26/09/2026

A ishte ky artikull i dobishëm?

Ndaj mendimin tënd

Anulo

Faleminderit!